čtvrtek 28. listopadu 2013

z vnitřní kapsy

Vyklidila si skříňku, podle instrukcí nechala klíček v zámku a šla. U kluků se na chvilku zastavila, neloučila se, ale na chvilku, na kus řeči. Hlavně v kamerách viděla, že ještě nepřišel, tak proč stát venku na mrazu. Když ho viděla přicházet, řekla jen klukům ahoj, mějte se, jde mi doprovod. Ten jejich výraz na tvářích a
'On?? To si děláš prdel, že on čeká na tebe?!'
'Proč myslíte, že mi to tak sluší dneska, že jo. A navíc, na poslední večer si doprovod zasloužim!' a než jim došlo, co řekla zmizela venku.
Dneska jeli i tramvají, protože chtěl vidět kde to vlastně bydlí. Tak proč ne, že jo.. dokud tam ještě je hlavně. Cestou ho pozvala na pizzu v metru, protože když už se šlo k ní, tak ho i pozve na véču. Doma krom 3 plechovek nic nemá. Teda poživatelnýho, pochybná omáčka na špagety z předminulýho tejdne asi nebude uplně fajn nápad. Jak se blížili, začla bejt nervózní trošku. U dveří se zastavila a pořád nemohla uvěřit tomu, že se to děje, že jde s ní domu ON. Ještě jednou ho upozornila, že ho žádnej luxus fakt nečeká. Už podle výrazu při zouvání jí bylo jasný, že todle fakt nečekal. Co ty myši na zdech? Co myši, byla ráda, že tam nejsou pavouci! Nasměřovala ho do ložnice/obýváku, vzhledem k tomu, že tam měla pouze nafukovací matraci a dvě dětský postýlky s ohrádkou, nebylo kam zabloudit. Ano, sporák používá jako šatní skříň. Jo komora je jako lednička, vyndej odtamtud noťas a ty plechovky. Usadili se u topení, protože se celej den netopilo, tak tam byla trošku kosa. Jako každej den. Zabalený ve svejch kabátech popíjeli a přemejšleli, kdy začne padat sníh. Po chvíli se začal nudit a tak si postavil všechny plyšáky do řady a začal jí hrát divadlo. Farma zvířat jak vyšitá. Nemohla se přestat smát. Vzpomněla si na 'Kdepak je má kravička' a když jí odpověděl 'Dělá hummpf, to není má kravička' věděla, že dneska už ho domů nepustí.
'Jdeš zítra do práce?'
odpověď 'Až na 11' jí stačila. Vyběhla ven do večerky pro laciný víno, protože vývrtku doma neměla. A co, kdy důležitej člověk jako on, naposled pil krabičáka? A ke dnešnímu panku se to i hodí. Ani už neví, na jakej film před spaním koukali, ale probudila se v noci u něj na rameni. Agentsky se vyplížila na záchod, takže narazila do dveří a schodila věci z umyvadla, ale třeba spí tak tvrdě, že se nevzbudil. Čekal na ní, když se vrátila a začli si čmárat klikiháky do dlaní. Bylo po půlnoci, tak mu to řekla.
'Víš, já jsem včera dostala výpověď. A zítra odjíždim'
'A kdy se vrátíš?'


neodpověděla, jen mu dala pusu na tvář a vrhla se po hlavě do toho, proč ho dneska přivedla k sobě.


jo a každej večer si může vysnít co chce, když si to dovolí

Žádné komentáře:

Okomentovat