čtvrtek 4. března 2021

otterý!

 včera jsme si šly udělat Otterý! První kanárský Otterý! 

Po celym dni, co jsme hnily doma, protože, světe div se, HO u nás znamená, že fakt pracujem, divný, očividně.. a teda byly jsme doma a pracovaly prostě, jsme se večer v 6 zvedly a vyrazily do města. A šly jsme pjéšo, protože jsem neměly místní legitku na busíky. Na žlutý busíky, který jsou místní, ne modrý, ty jsou meziměstský. Takže oblíct, namalovat a vzhůru ven!

Nejdřív kolem přístavu, kde byly lodě. Okey, tak jinak, kde byly LODĚ!. Obří zaoceánský (sorry, to v ústí moc často nevidíš a na Náplavce taky nekotví) LODĚ a pak TANKERY, a malý tankery a pozor!! BI - TEV - NÍ - KY! A červená záchranářská OBŘÍ loď a pak další BITEVNÍKY a u nich malý bitevníky (ty jsou ještě stále v bitevníkový školce a čekaj, až vyrostou). Ne, nejsme pětiletej kluk, jsme dospělé ženy po třicítce. 

Ten přístav se táhl 3 kilometry, takže teď to bude o lodích, sorry. 

Po bitevnících přišly OBŘÍ nákladní lodě a SUPEROBŘÍ těžební lodě. A pak po týdle industr. části přišla soukromá část přístavu. Plachetnice, plachetničky, plachetničičičky, a čluny. Takže všude stěžně, ráhnový, kormidla a kapitán a loďmistr, vrchní důstojník, plavčík a papoušek. A tim končí znalost lodního žargonu.


A pak ťapy ťapy dál podél oceánu, kde v dálce byly vidět další obří lodě. Menší, větší, víc viditelný, míň viditelný a tak. 

A pak hledat trafiku, kde prodávaj legitky. A pak šoping! Do lékárny pro špunty do uší. Do dekáče pro plavky na opalování se a ručník, na zmrzlinku, do Hopu, kde maj všechny možný píčoviny (hola suvenýry!!) a pak courání kolem obchodů a pak toudle uličkou, pak tamtou uličkou a jé koukej, KATEDRÁLA! a Canisi u ní. Jo, před katedrálou je náměstí a ty hlídaj sochy Canisů. (pro méně zkušené lingvisty - to jsou psi) a tak jsme si tam dřeply na zídku, mezi dva Canisy, daly si cigáro a čuměly na OBŘÍ katedrálu. Kolem běžel běžec a když míjel dveře katedrály, tak se pokřižoval a běžel dál.

A pak zase ťapyťapy tudy a tamtudy a ochání a áchání a pak teda do restaurace. Tapas a pívo. 


No a pak už na cestu domu, blížila se 23. hodina. 


Ježíš, to bylo hezký otterý!

To, že doma pak musíme vidět aspoň dva díly Are you the one? je tajný, ju?








a příště nepoužiju už žádný ťapyťapy a dokonce se vyhnu u slovům jako šmrdličky a ťufky. 


nevim, proč lžu sama sobě! 

Žádné komentáře:

Okomentovat